DOPISIVANJE S OSUMNJIČENIMA

Ministar Filipović o novoj epizodi plinske afere: Nisam brisao poruke iz mobitela

06.06.2023 u 10:41

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Davor Filipović dao je izjavu za javnost oko navoda da je komunicirao s protagonistom velike plinske afere u Ini Goranom Husićem putem aplikacije WhatsApp

Nacional je objavio vijest da je USKOK u mobitelu protagonista plinske afere pronašao poruku ministra Davora Filipovića.

Ministar Filipović je na konferenciji za medije u utorak kazao da je odgovorio na sva pitanja oko afere u Ini i nema što skrivati.

'Pozvan sam kao član Nadzornog odbora. Odgovorio sam na sva pitanja i nemam što dodati. Istraga traje, ne mogu detaljnije ništa oko toga govoriti iako vjerujem da ćete u tjedniku moći čitati cijeli moj iskaz', kazao je ministar.

Filipović je kazao da ne može komentirati detalje, odgovarajući na pitanje u kakvom je odnosu bio s Husićem.

'To je bio moj poznanik', kratko je iscijedio Filipović.

'Ne mislite valjda da je istina sve što piše? Poruke koje sam navodno slao, to je čista laž. Policija mi nije uzela mobitel, to su sulude konstrukcije', dodao je.

Tvrdi da u članku Nacionala nisu napisane istine.

Naglasio je da je odgovorio na svako pitanje o toj aferi u USKOK-u, ali i da ne smije otkrivati detalje iskaza.

Poručio je da nikad nije imao kontakte s drugim akterom te afere, Damirom Škugorom.

Odrješito je kazao da nikad nije komunicirao s Husićem o cijenama plina. Također je istaknuo da nije brisao poruke iz mobitela. Nije želio odgovoriti na pitanje kako je upoznao Husića.

'Uvjeren sam da će se moj iskaz od riječi do riječi pojaviti u javnosti', naveo je ministar, optuživši Nacional da vodi hajku protiv njega i objavljuje neistine.

'Mirno spavam oko svega', poručio je na kraju.

Zbog štete Ini od milijardu kuna u listopadu prošle godine uhićeni su bivši direktor u toj naftnoj kompaniji Damir Škugor, njegov otac Dane, bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić te bivša direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić. Tužiteljstvo je istaknulo da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali su ga za čak 210 eura.