koronavirus

Imamo 338 novih slučajeva zaraze, preminulo je 10 osoba

29.05.2021 u 08:27

Bionic
Reading

U protekla 24 sata zabilježeno je 338 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.557. Među njima je 819 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 88 pacijenata. Preminulo je 10 osoba, objavio je Stožer

13.26 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

13.25 U Zadarskoj je županiji u prethodna 24 sata koronavirusom zaraženo je 18 osoba, a od posljedica bolesti covid-19 u Općoj bolnici Zadar umrla je 74-godišnja žena, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

13.04 U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 150 osoba, a njih sedam bilo je pozitivno na koronavirus - tri iosobe z Otočca i po jedna iz Gospića, Senja, Perušića i Korenice, priopćio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Stanje po županijama

  • Zagrebačka - 38 novih slučajeva
  • Primorsko-goranska - 30 novih slučajeva
  • Varaždinska - 28 novih slučajeva
  • Osječko-baranjska - 26 novih slučajeva
  • Zadarska - 18 novih slučajeva
  • Brodsko-posavska - 17 novih slučajeva
  • Sisačko-moslavačka  – 16 novih slučajeva 
  • Međimurska - 14 novih slučajeva 
  • Šibensko-kninska - 11 novih slučajeva 
  • Bjelovarsko-bilogorska - 9 novih slučajeva
  • Ličko-senjska - 7 novih slučajeva
  • Dubrovačko-neretvanska - 6 novih slučajeva
  • Karlovačka - 6 novih slučajeva
  • Krapinsko-zagorska - 5novih slučajeva
  • Koprivničko-križevačka - 4 nova slučaja
  • Istarska  – 2 nova slučaja 

13.02 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 197 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

12.09 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11896. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 37, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 140.

12.07 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su četiri utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavilo se deset osoba, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite. Zaražene su dvije osobe iz Slivnog, po jedna iz Dubrovnika i Metkovića te dvije koje nemaju prebivalište u županiji. Od deset oporavljenih pet ih je iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala i Opuzena te jedna iz Ploča.

11.53 U Varaždinskoj županiji je tijekom posljednjih 24 sata evidentirano 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 135, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 325. Tijekom jučerašnjeg dana je testirano 257 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 19 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 11 posto.

11.33 U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata je šest novih slučajeva covoda-19, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite. Po dvije novooboljele osobe su iz Karlovca i Draganića, a po jedna iz Duge Rese i Rakovice. a zajedno s njima sada je u samoizolaciji 128 osoba. Na bolničkom liječenju još su 24 pacijenta, od kojih su na dva respiratoru. U Karlovačkoj županiji od početka epidemije ukupno je od Covid infekcije oboljelo 14.193 osoba, a umrlo ih je 508, naveli su iz županijskog Stožera CZ.

11.19 Testirano 5971 uzorak, pozitivno je 338 uzoraka što je 5,66 posto, neslužbeni su podaci koje javlja javlja N1.

11:04 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, po jedna novooboljela osoba s područja je gradova Čazma, Garešnica i Daruvar te općina Veliko Trojstvo i Rovišće. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji su dva pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 329 osoba.

10.30 U Primorsko-goranskoj županiji je danas 30 novooboljelih dok je 35 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva covida-19 je 490. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 657 uzoraka briseva. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova stoga danas, slično kao i jučer, iznosi 4.6 posto što govori u prilog značajnom smanjenju, odnosno niskoj transmisiji virusa u ukupnoj populaciji PGŽ-a. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od covida-19 je danas manji za još 10 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 26 osoba. Na respiratoru se nalaze 4 osobe, jedna manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u nije bilo umrlih osoba od covida-19.

10.27 Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata je 11 novooboljelih osoba od Covid infekcije, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.Trenutno je u županiji 90 aktivnih slučajeva oboljenja od Covida-19. U šibenskoj bolnici liječe se 22 osobe, a u kninskoj bolnici šest osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

10.22 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata evidentirano je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 52 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je u Samoboru gdje je 11 novih slučajeva te u Svetoj Nedelji sa šest novih slučajeva.U Zagrebačkoj županiji trenutno su aktivna ukupno 484 slučaja.

9.52 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 125 uzoraka, od čega je evidentirano 14 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 11,2 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a 1 pozitivan nalaz utvrđen je na brzim Ag testovima. U protekla 24 sata oporavilo se 20 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 171.

9.28 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđena četiri nova slučaja bolesti covid-19. Na području županije trenutno su aktivna 74 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 13 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 16 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus (1933. i 1948. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

9.05 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 356 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđene su dvije novozaražene osobe, radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječeno je pet osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1050 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 30 osoba, a od toga se tri osobe nalaze u respiracijskom centru.

8.53 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 16 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Radi se o pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja grada Siska, tri osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice i jednoj osobi s područja općine Lekenik.

'Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti', poručuju iz Stožera ove županije.

  • +8
U Šibeniku započelo cijepljenje djelatnika u turizmu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

8.23 Dosad je utrošeno gotovo 1,7 milijuna doza a cijepljenoj je više od 1,2 milijuna osoba ili 36,9 posto odraslog stanovništva, izvijestio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš.

'To su ohrabrujući podaci koji daju razloga za optimizam u ispunjavnaju cilja, a to je cijepiti više od 50 posto punoljetnih građana do kraja lipnja', ocijenio je Beroš na sjednici Vlade.