ZLOČIN U SLAVONIJI

Uvjetne kazne mladićima koji su metlom silovali dječaka

  • Autor: tportal.hr/24sata
  • Zadnja izmjena 09.07.2011 17:18
  • Objavljeno 09.07.2011 u 17:11
ljutnja bijes dječak zlostavljanje

ljutnja bijes dječak zlostavljanje

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Odluka Županijskog suda u Osijeku da mladiće koji su silovali dječaka kazni uvjetnom i humanitarnim radom još je nepravomoćna

Dječak smješten u Domu za nezbrinutu djecu na području Slavonije imao je 15 godina i bio je najmlađi štićenik kada su ga, na brutalan način, silovala dvojica sustanara. Zlostavljači su bili stariji od njega, jedan je imao 17, a drugi 19 godina. Prvo su se na njemu verbalno iživljavali, a potom ga silovali drškom metle. Sve je to gledao i treći sudionik, također 19-godišnjak, kojega je ta scena silovanja uzbudila pa je nad nesretnim dječakom još i bludničio. Izmrcvaren, uplašen i povrijeđen dječak danima je šutio bojeći se odgajateljima reći što mu se dogodilo, pišu 24 sata. Kad se dogodio zločin u domu nije bilo odgajatelja, a nasilnike je prijavio štićenik koji je sve vidio.
Tek kada je u Dom došla policija zlostavljani dječak sve je rekao. Priznali su i nasilnici kada ih je o svemu pitao sudac. Sve je bilo jasno, i tko je nasilnik i tko je žrtva, i kakve posljedice su nastale. No, nasilni mladići, odlukom suda, ipak nisu osuđeni na kaznu zatvorom. Sudac je odlučio kazniti ih uvjetnom kaznom pa u zatvor neće ići samo ako u naredne tri godine ne počine drugo kazneno djelo. Mladić koji je bludničio osuđen je na 70 sati humanitarnog rada. Sve to nepravomoćna je i nedavno donesena presuda Županijskog suda u Osijeku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi