NOVOST U VUKOVARU

Uveden telefonski broj za uništavanje komaraca

29.08.2010 u 15:09

Bionic
Reading

Nakon odbijenice Vlade za dostavljanje sredstava za uništavanje komaraca iz zraka te uvođenja dragovoljnih uplatnica za aviotretmane, iz vukovarske gradske uprave stigla je još jedna ideja kako namaknuti novac koji nedostaje za taj posao – uveden je poseban telefon za donacije

Grad Vukovar otvorio je donatorsku telefonsku liniju na broju 060 9081 preko koje, ne samo Vukovarci, nego i stanovnici ostalih dijelova Hrvatske, svojim pozivom mogu donirati novac za aviotretiranje komaraca u gradu na Dunavu. Cijena poziva je 6,15 kuna, a svatko tko želi može neograničeno zvati donatorski broj.

'Shvatili smo da je bolje organizirati taj broj, nego građane koji doista stalno zovu iz cijele Hrvatske upućivati na broj žiro-računa ili ih slati pred šaltere. Brojni su građani zvali s namjerom da uplate novac za uništavanje komaraca, pa smo prepoznali da bi jednostavnije bilo uvesti posebnu telefonsku liniju za doniranje novca', objasnio je ideju uvođenja 'telefona za komarce' vukovarski dogradonačelnik Željko Pinjuh.

Još početkom srpnja Pinjuhov se imenjak, gradonačelnik Željko Sabo obratio premijerki Jadranki Kosor sa zahtjevom za odobrenjem najmanje 900.000 kuna koji bi bili utrošeni za tretman komaraca iz zraka. Cijena jednog tretmana iznosi 300.000 kuna, a kako je u vukovarskom proračunu sveukupno bilo predviđeno 600.000 kuna i već utrošeno za tretmane sa zemlje, vukovarski se gradonačelnik obratio Vladi. Ubrzo je stigla odbijenica, pa se Sabo dosjetio na adrese Vukovaraca, uz već postojeće uplatnice za komunalnu naknadu, poslati i po jednu uplatnicu za tri ljetna mjeseca na kojima će stajati iznos od 15 kuna, koliko bi građani trebali sufinancirati tretiranje komaraca iz zraka.

U dva ljetna mjeseca uplatama Vukovaraca prikupljeno je 168.000 kuna za aviotretiranje, a iz gradske uprave pojašnjavaju da su to strogo namjenska sredstva koja će se isključivo trošiti na uništavanje komaraca – ove ili iduće godine. Uskoro će biti i poznati precizniji podaci o iznosu prikupljenom pozivima na donatorski broj telefona.