pu šibensko-kninska

Policija na festivalu u Tisnom zaplijenila veliku količinu narkotika i gotovine

27.08.2018 u 13:43

Bionic
Reading

Veliku količinu narkotika i gotovine, ukupno preko 50.000 kuna, zaplijenila je u subotu šibenska policija od 30-godišnjaka i 25-godišnjakinje u blizini uvale u Tisnom u kojoj se održavao festival elektroničke glazbe Dekmantel, priopćila je u ponedjeljak šibensko-kninska policija

Inspektori su u subotu oko 19.45 sati pokraj ulaza na festival uočili automobil slovenskih tablica u kojem su bili 30-godišnji vozač i suvozačica stara 25 godina, oboje hrvatski državljani, a u neposrednoj blizini bio je i 21-godišnji izraelski državljanin.

'U unutrašnjosti vozila je zamijećeno više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogama, zbog čega su svih troje navedenih dovedeni u prostorije policije, a vozilo je također prepraćeno u krug ove Policijske uprave', priopćila je policija. Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je 21-godišnjak po prethodnom telefonskom kontaktu došao do automobila u kojem su bili 30-godišnjak i 25-godišnjakinja, sve u namjeri da od njih kupi marihuanu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, policija je uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria pretresla automobil, kao i apartman u Murteru u kojem je boravio slovenski par. Pronašli su 572 tablete i osam polovina tableta ecstasy, 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina, 98,1 gram kokaina, 487,5 grama hašiša i 31,2 grama speeda. Tamo je bila i digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i 49.170 kuna, 600 eura i 20 funti, a što je sve od njih oduzeto.

  • +10
Konferencija za medije u PU splitsko-dalmatinskoj povodom zapljene droge Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Izraelski državljanin koji je htio od njih kupiti drogu pušten je na slobodu jer je policija omela kupnju pa nije stigao počiniti kazneno djelo.