IVO JOSIPOVIĆ:

Uspaničeni Sanader uplašio se poraza

11.05.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Ivo Josipović izjavio je danas u Osijeku da je 'slučaj Glavaš' isključivo stvar sudstva te da ne želi komentirati sudske odluke, no zamjerio je premijeru Sanaderu što je u subotnjoj izjavi optužio SDP da stoji iza 'tajminga' izricanja presude, što, ističe Josipović, nije točno

OSIJEK - Za izjave premijera Sanadera Josipović je na tiskovnoj konferenciji rekao je da su neprimjerene te je ocijenio da se 'uspaničeni vođa stranke uplašio poraza na lokalnim izborima'. Na novinarsko pitanje o tome hoće li cijela situacija oko presude za ratni zločin Glavašu i ostalima pomoći HDSSB-u na izborima Josipović je odgovorio kako vjeruje da će građani znati procijeniti što je za njihovu budućnost najbolje.

Dodao je kako je zajedno sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Mirandom Mrsićem došao u Osijek poduprijeti Josipa Vrbošića (HSLS), kandidata za osječkoga gradonačelnika koalicije HSLS-SDP-HSS-SDU, i Biljanu Borzan (SDP) kao nositeljicu liste za Gradsko vijeće.

Na upit o tome hoće li biti predsjednički kandidat Josipović je odgovorio kako stranka još nije odlučila o tome tko će biti kandidat za budućeg predsjednika Hrvatske. Ako to bude on, dodao je, sigurno će se ponajprije zauzimati za pravnu državu.

Kandidat za gradonačelnika Josip Vrbošić istaknuo je kako su poruke poput 'rat do istrebljenja' i zastrašivanja u predizbornoj kampanji neprimjereni. Umjesto toga, 'mi nudimo toleranciju i razum', rekao je Vrbošić, dodajući da se njegov gradonačelnički program podudara s programom SDP-a.