ILEGALNI BIZNIS

Uskok u akciji zbog kockarskih automata u kafićima

03.03.2017 u 11:48

Bionic
Reading

Uskok je na temelju kaznene prijave varaždinske policije pokrenuo istragu protiv 18 osoba koje sumnjiči da su zaradili najmanje 420 tisuća kuna "organiziranjem nedozvoljenih igara na sreću", odnosno postavljanjem ilegalnih kocrarskih automata u ugostiteljskim objektima

Za prvu trojicu osumnjičenika koji su navodno bili organizatori "zločinačkog udruženja" Uskok je od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražio određivanje istražnog zatvora.

Uskok sumnja da su dvojica navodnih organizatora još u siječnju prošle godine "u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike" koji su s vlasnicima i voditeljima ugostiteljskih objekata, dogovarali postavljanje aparata za igre na sreću bez odobrenja Ministarstva financija.

Oni su im davali i novčane pologe za isplatu eventualnih dobitaka ili su im novac u njihovo ime predavali treće, četvrto i šesto okrivljeni koji su u ugostiteljskim objektima postavljali aparate koje je petookrivljeni prethodno sastavio i prilagodio za igre na sreću te ih je po potrebi mijenjao i popravljao, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Da bi spriječili otkrivanje nezakonitih igara na sreću 11 okrivljenika su prema uputama navodnih organizatora i muškarca koji je sastavljao aparate preko interneta pristupali serveru i isključivali pristup nedozvoljenim igrama na sreću u njihovim ugostiteljskim objektima, tvrdi tužiteljstvo.

Na taj su način, prema Uskokovim sumnjama, zaradili najmanje 412 tisuća kuna od čega su glavninu dijelila prva petorica okrivljenika.