CURENJE ČOBANKOVIĆEVOG ISKAZA

USKOK traži očitovanje glavnog urednika Jutarnjeg lista!

13.07.2012 u 15:23

Bionic
Reading

USKOK traži očitovanje glavnog urednika Jutarnjeg lista! Kako je USKOK objavio na svojim stranicama, curenje tajnih iskaza iz istraga šteti procesu! Zato će, u povodu objave videoiskaza Petra Čobankovića, USKOK tražiti očitovanje od glavnog urednika Jutarnjeg lista

'Kako smo to već u više navrata izvještavali, objavljivanje sadržaja dokaznih radnji šteti probicima istrage i posredno sprečava dokazivanje', pojašnjavaju u USKOK-u nakon današnje objave tajnog iskaza Petra Čobankovića u Jutarnjem listu.

Navode da se bez odobrenja ravnatelja USKOK-a podaci o kaznenom progonu u predmetima iz nadležnosti USKOK-a ne smiju objaviti. Naglašavaju da je neovlašteno objavljivanje tajnih podataka kazneno djelo odavanja službene tajne, te da su stoga od glavnog urednika Jutarnjeg lista (Mladen Pleše, op. a.) zatražili 'očitovanje zbog čega su bez dozvole Ravnatelja USKOK-a objavili predmetne snimke koje su sukladno zakonskoj odredbi tajna'.

'Isto tako, u USKOK su pozvani autor članka (Željko Petrušić, op. a.) i svi sudionici u postupku kojima je na raspolaganju bio sadržaj spisa', navodi se u obavijesti na USKOK-ovim stranicama.