zlouporaba položaja

Uskok podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje i njegove zamjenice jer su općinu oštetili za više od 875.000 kuna

26.06.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu Uskok je podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara i njegove zamjenice Kristine Erlić zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave

Načelnik je, od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009., u namjeri da sebi i drugima pribavi nepripadnu imovinsku korist, u više navrata sačinjavao putne naloge, koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom Općine, u kojima je neistinito navodio da se radi o službenim putovanjima, o čemu nije sačinjavao izvješća o putovanju svjestan da se nije radilo o službenim već o privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koje nisu zaposlenici Općine.

Potom je nalagao da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu koji su plaćeni poslovnim karticama Općine za njega i druge osobe, te je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun Općine. Na opisani je način okrivljenik sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 57.466,73 kune, a drugim osobama u iznosu od 7.572,78 kuna, čime je Općinu Škabrnja oštetio za ukupno 65.039,51 kunu.

Nadalje, od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017., u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Također je poslovnom karticom Općine u više navrata plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima čime je, na štetu Općine Škabrnja, pribavio sveukupnu nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637.502,94 kuna.

Zamjenica načelnika Općine Škabrnja Kristina Erlić, od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017., s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545,32 kune, koji iznos je koristila za svoje potrebe čime je, na štetu Općine Škabrnja, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist.

Podsjetimo, Protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da je s četvero suosumnjičenih, među kojima je i njegova zamjenica Kristina Erlić, izvlačio novac iz općine koja je postala sinonim ratnih stradanja, fiktivnim građevinskim radovima i putnim nalozima, ali i podizanjem novca putem virmana i službene kartice