AFERA ZORRO OSVETNIK

USKOK će ispitati Šeksa zbog izjave o Sanaderu!

11.10.2011 u 07:40

Bionic
Reading

Zbog korištenja izraza 'Zorro osvetnik' koji se odnosio na Ivu Sanadera, njegov prijašnji stranački kolega Vladimir Šeks bit će pozvan na ispitivanje u USKOK, neslužbeno doznaje Jutarnji list

U tužiteljstvu, naime, smatraju da postoji sumnja da je Šeks, izjavivši 12. rujna da je 'Sanader jedan od osnovnih neprijatelja HDZ-a koji dolazi kao Zorro osvetnik', pokazao da je upoznat sa sadržajem prve obrane bivšeg premijera, s kojom nije smio biti upoznat jer je ona tajna.

Sanader je sredinom srpnja, nakon izručenja iz Austrije u obrani u slučaju Fimi medije, USKOK-ovim istražiteljicama između ostaloga rekao da 'nije došao kao Zorro osvetnik', nego da kaže kako je bilo. Mogućnost da je Vladimir Šeks, nakon što su mediji objavili famozni iskaz bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević, isti izraz upotrijebio slučajno, minimalna je. U takvu mogućnost ne vjeruju ni u DORH-u.

Upućeni u cjelokupna zbivanja Šeksove riječi shvatiti su i kao svojevrsno upozorenje glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu da mu rezultati njihovih tajnih istraga nisu nikakva tajna te da i dalje kontrolira hrvatsko pravosuđe, ističe Jutarnji. Istodobno, ono što je Šeks kazao može ići i u korist obrane. Sanaderovi odvjetnici svakako bi mogli izjave potpredsjednika Sabora koristiti kao argument u prilog njihovoj tezi da je bivši premijer izvrgnut političkom progonu.