POSLOVNA ČETVEROKATNICA

Uprava Sisačko-moslovačke županije dobiva novu zgradu

14.08.2015 u 14:32

Bionic
Reading

Kako bi se riješio višegodišnji prostorni problem uprave Sisačko-moslavačke županije, čije službe sada djeluju na četiri lokacije, Županija je kupila poslovnu četverokatnu zgradu bivše uprave sisačkog Dunavskog Lloyda

Budući da je kupljena zgrada izgrađena prije više od pola stoljeća, a u međuvremenu se u nju nije ulagalo, odlučeno je da se pristupi obnovi u nekoliko faza. Već je obavljena sanacija terase, na kojoj je montirana solarna energana za proizvodnju električne energije iz sunca snage 30 kW, te opskrbu zgrade toplom vodom.

Upravo je počela druga faza obnove iz projekta energetske obnove, tijekom koje će se dotrajala stolarija zamijeniti aluminijskom bravarijom i postaviti vanjska termo izolacija. Od ukupne cijene investicije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt će sufinancirati s 1,1 milijun kuna, a županija s 350.000 kuna.

"Županijske službe već koriste dva kata zgrade, a nakon obnove koristit će još dva kata, pa će to biti središnja poslovna zgrada županije. Vjerujemo da će već prije zime većina zaposlenika županije preseliti u ovu zgradu, što će za rad županijske uprave biti osjetno racionalnije. Županija u svom vlasništvu ima još 32 objekta i sve je obuhvatila energetskom obnovom. Tako će se ostvariti energetske uštete na pojedinim objetima od oko 6-7.000 kuna na godinu", rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je bio nazočan početku radova u drugoj fazi obnove.