ZBOGOM PAPIRU

Uplatnica Holdinga od sada u osobnom pretincu e-Građani

18.06.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Osobni korisnički pretinac je osnovna e-usluga sustava e-Građani. Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin RH stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica

Ako ne posjedujete neku od navedenih vjerodajnica, posjetite najbližu poslovnicu Financijske agencije (FINA) i na označenim šalterima zatražite vjerodajnice za e-Građane.

Za izdavanje vjerodajnica ne naplaćuje se naknada, a uz pomoć njih možete izvršiti prijavu na e-usluge u sustavu e-Građani te Osobni korisnički pretinac.

Sustav e-Građani omogućava pristup svim elektroničkim javnim uslugama na jednom mjestu. Svi korisnici koji su se već registrirali za elektroničke usluge kroz sustav e-Građani bit će u mogućnosti koristiti i usluge ostalih ustanova korištenjem postojećeg korisničkog imena i lozinke, bez potrebe dolaska na šaltere ustanova radi ponovne registracije.

Popis poslovnica FINA-e u kojima možete zatražiti vjerodajnice za e-Građane (ePass, mToken) možete naći na adresi www.fina.hr/poslovnice

Kako kreirati Osobni korisnički pretinac?

Odabirom gumba 'Prijavi me' sustav vas preusmjerava na NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentikacijski sustav) te vam se nudi lista vjerodajnica (ePass, mToken) kojom je moguće izvršiti prijavu u Osobni korisnički pretinac.

Prihvaćanjem uvjeta korištenja i odabirom gumba 'Kreiraj Osobni korisnički pretinac' kreira se vaš Osobni korisnički pretinac.

Upisom vašeg korisničkog imena i lozinke pristupate svome Korisničkom pretincu, unutar kojeg je Zagrebački holding omogućio građanima uvid u podatke.