U 113. GODINI

Umro je najstariji čovjek na svijetu

30.01.2018 u 13:13

Bionic
Reading

Najstariji čovjek na svijetu Francisco Nunez Olivera preminuo je u ponedjeljak u selu Bienvenida in Badajoz na jugozapadu Španjolske netom nakon što je proslavio 113. rođendan

Mjesni načelnik Antonio Carmena potvrdio je Franciscovu smrt kazavši da se radi o velikom gubitku za cijelo selo i svijet, javlja Daily Mail.

Carmena je izjavio za lokalne medije da je on posljednjih godina puno značio za cijelu lokalnu zajednicu jer je predstavljao selo te ih učinio poznatima i voljenima.

Nunez Olivera imao je četvero djece, devetoro unučadi i 15-ero praunučadi. Kći Marija Antonija, koja se u posljednje vrijeme brinula o njemu, ima 82 godine. Najstarijim čovjekom na svijetu postao je u kolovozu prošle godine, nakon smrti Izraelca Israela Kristala.

Ovaj umirovljeni poljoprivrednik koji je do 107. godine odlazio u redovne šetnje selom sudjelovao je još u prvoj polovici dvadesetih godina prošlog stoljeća u ratu protiv berberskih plemena koji je Španjolska povela u Maroku.

U intervjuu prije tri godine izjavio je da želi živjeti još nekoliko godina unatoč tome što su mu svi prijatelji mrtvi. 'Znam da sam star, ali se ne osjećam tako', poručio je tada.