žarište je časiv jar

Ruska vojska napreduje na istoku, Ukrajinci gube položaje

28.04.2024 u 18:23

Bionic
Reading

Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga general Oleksandr Sirski

Ruska vojska postojano napreduje na istoku, a žarište borbi je u blizini grada Časiv Jar i sjeverozapadno od Avdivke koju su ruske snage zauzele u veljači. Sirski je na Telegramu rekao da je njegova vojska zauzela nove položaje zapadno od sela Berdiči i Semenivka, oba sjeverno od Avdivke.

"Neprijatelj je na tim područjima ostvario određeni taktički uspjeh, ali nije mogao postići operativne prednosti", rekao je. Sirski je dodao da se nedavno odmorene ukrajinske brigade rotiraju u tim područjima kako bi zamijenile jedinice koje su pretrpjele gubitke.

  • +13
Časiv Jar Izvor: Profimedia / Autor: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Rusko ministarstvo obrane reklo je u nedjelju da su njegove snage zauzele selo Novobahmutivka u blizini Berdičija, no ukrajinska vojska to još nije komentirala. Ukrajina trenutno iščekuje dugo očekivanu pošiljku američke vojne pomoći za koju dužnosnici kažu da je ključna za odupiranje dvogodišnjoj ruskoj invaziji.