ISTRAGA JOŠ TRAJE

Umrla žena ranjena u eksploziji u bivšoj Tvornici žigica

08.06.2011 u 15:26

Bionic
Reading

U Kliničkome bolničkom centru u Osijeku danas je umrla 34-godišnja žena iz Luga, u Baranji, koja je nedavno ranjena u eksploziji u zgradi bivše Tvornice žigica 'Drava' u samome središtu Osijeka, potvrdila je osječko-baranjska Policijska uprava

U eksploziji koja se dogodila 28. svibnja zbog dosad neutvrđenih razloga ranjeno je pet žena. Ozljede opasne za život dobile su 34-godišnjakinja iz Luga i 50-godišnjakinja iz Korođa, koja je izvan životne opasnosti, a lakše su ranjene 44-godišnjakinja iz Osijeka, 33-godišnjakinja iz Ivanovca i 47-godišnjakinja iz Dalja.

One su zaposlene u osječkoj tvrtki koja se bavi preradom plastike, a u trenutku eksplozije čistile su prostorije u kojima su se reciklirale plastične boce.

Glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš rekla je kako još nisu poznati rezultati istrage o uzrocima snažne eksplozije u zgradi bivše osječke Tvornice žigica koju vode djelatnici Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba uz djelatnike osječke policije. Nakon očevida policija je priopćila da se kao razlog eksplozije isključuju vojno-formacijska sredstva i eksplozivne naprave.

Velika zgrada bivše osječke Tvornice žigica je zapuštena, a u njoj je u posljednjih nekoliko godina na nekoliko mjesta buknuo požar. I prilikom zadnje eksplozije buknuo je požar koji su osječki vatrogasci brzo ugasili.

Ekološka udruga Osječki zeleni još je 2006. godine upozoravala na opasnost od ekološke katastrofe jer je u napuštenoj zgradi bilo mnogo bačava s raznim kemikalijama. Zgrada je u sklopu stambenih zgrada u Reisnerovoj ulici u Osijeku.