branka aničić

[VIDEO/FOTO] Umirovljenica koja se prva cijepila protiv koronavirusa primila je i drugu dozu: Cijepite se!

19.01.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Umirovljenica Branka Aničić prva je u Hrvatskoj primila cjepivo protiv koronavirusa 27. prosinca prošle godine, a u utorak je primila i drugu dozu

Umirovljenica Branka Aničić, korisnica Doma za starije Trešnjevka, prva je u Hrvatskoj primila cjepivo protiv koronavirusa 27. prosinca prošle godine, a u utorak je primila i drugu dozu.

'Cijepite se!' poručila je vitalna umirovljenica, dodavši da još uvijek ne može zagrliti svoju obitelj u Zadru te da joj nedostaje nordijsko hodanje, javlja RTL.

Nakon prve doze nije imala nikakve nuspojave.

Video: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kako se situacija s koronavirusom pogoršala nakon ljeta, s unucima i praunucima nije se vidjela od listopada.

Ova Zagrepčanka rođena 1939. godine stanovnicom doma postala je uoči 79. rođendana, 24. svibnja 2018. godine. Branka Aničić radila je kao farmaceutska tehničarka u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, a u mladosti je planinarila i skijala.

  • +10
Umirovljenica koja se prva u Hrvatskoj cijepila protiv Covida primila i drugu dozu Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Dobrog je zdravlja, a svoju životnu vitalnost može zahvaliti i svakodnevnim šetnjama, posebno nordijskom hodanju koje u vrijeme ograničenja zbog epidemije upražnjava u parku doma.

Udovica je ostala prije 10 godina. U njenoj odluci da se cijepi podržali su je svi članovi obitelji, od sina i snahe do unučadi i dvoje praunučadi.