UDOBNOST PRIJE SVEGA

Ultrabrzi i supertihi kineski vlak ide u masovnu proizvodnju

30.06.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Nakon što je prošloga ponedjeljka doživio svoju uspješnu premijeru na liniji Šangaj-Peking, novi kineski superbrzi putnički vlak Fuxing (Pomlađivanje) kreće u masovnu proizvodnju

Kako je priopćio proizvođač ovog vlaka-metka Shanghai Railway Bureau (SRB), novi će vlak zamijeniti model Hexie (Harmonija) koji se koristi proteklih deset godina, što je polovica njegova predviđenog životnog vijeka.

Putnički vlak Fuxing može 'potegnuti' do brzine od 350 kilometara na sat, dok će novija verzija dostizati brzinu od 420 kilometara na sat, priopćio je Ye Dan, dopredsjednik tvrtke SRB.

Novi kineski vlak može prevesti 576 putnika, a njegovo redovno održavanje preporučuje se nakon prijeđenih 6.600 kilometara, što je upola više od njegova prethodnika Hexija.

Ono na što su osobito ponosni u SRB-u je tišina rada motora lokomotive koja iznosi tek dva decibela.

Superbrzi vlak predstavljen je u ponedjeljak Izvor: Društvene mreže / Autor: AKIQUANG

Svaki kupe opremljen je punjačima mobitela te USB priključcima, a sveprisutan je i WiFi signal, kao i moderni naslonjači koji omogućavaju udobnu vožnju od Pekinga do Šangaja u trajanju od više nego prihvatljivih 5,5 sati.

Prema navodima proizvođača, za kupnju vlaka Fuxing zainteresirani su Rusi koji bi taj ultrabrzi i tihi vlak koristili na liniji Moskva-Kazanj.