inicijativa

Uljanik i Sveučilište Jurja Dobrile potpisali Sporazum o suradnji

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 27.02.2019 15:12
  • Objavljeno 27.02.2019 u 15:12
Uljanik

Uljanik

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Sporazum o suradnji pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile i Uljanik Brodogradilišta, kojim se definiraju načela dugoročne suradnje Sveučilišta i Uljanika na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz djelatnosti Sveučilišta koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova Uljanika, potpisan je u srijedu u Puli

Ured korporativnih komunikacija Uljanika priopćio je kako se potpisani sporazum nadovezuje na inicijativu za nastavnu suradnju Uljanika i tog sveučilišta, koja je pokrenuta 2016. uz podršku HAZU-a i Rektorskog zbora RH.

Inicijativa je pokrenuta s ciljem povezivanja znanstvenog i realnog sektora te ostvarenja nastavne suradnje sa sveučilišnim Odjelom za tehničke studije, studijima Proizvodno strojarstvo i Računarstvo.

'Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Uljanik Brodogradilište ovim sporazumom iskazuju interes surađivati na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno na istraživačko-razvojnim projektima, obrazovanju radnika Uljanik Brodogradilišta kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja, stručne i sveučilišne studije, specijalističke poslijediplomske studije, poslijediplomske doktorske studije', ističu u Uljaniku.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Alfio Barbieri i predsjednik Uprave Uljanik Brodogradilišta Sandi Božac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!