radovi u zagrebu

Ukida se jedna tramvajska linija, dvije mijenjaju trasu vožnje, a do daljnjega tramvaji neće voziti Držićevom ulicom

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 04.08.2020 09:51
  • Objavljeno 04.08.2020 u 09:47
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Zbog radova na Mostu mladosti, od četvrtka pa sve dok radovi ne završe, bit će obustavljen tramvajski promet Avenijom Marina Držića, južno od Ulice grada Vukovara do Zapruđa. Prevedeno, tramvajske linije 6 i 7 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, dok će linija 8 biti ukinuta

Linija 6 tako će s Črnomerca preko Trga bana Jelačića i Glavnog kolodvora prometovati prema autobusnom kolodvoru i po Vukovarskoj do Žitnjaka, a linija 7, s Dubca vozit će na Kvatrić, autobusni kolodvor i po Vukovarskoj nastaviti prema Savskom mostu.

Kao supstitucija bit će uvedena izvanredna autobusna linija 609 koja će prometovati na dionici Zapruđe - Ulica grada Vukovara, javljaju iz ZET-a. Autobus će se polukružno okretati na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara te će ulazno-izlazno stajalište biti u Držićevoj (kod "Dione"). Autobusi se neće zaustavljati na stajalištu Most mladosti i to u oba smjera te na stajalištu Borovje istok, u smjeru Ulice Grada Vukovara. Vozni red autobusne linije 609 dostupan je na ovom linku.