oglasile se i sirene

Uhićenje zbog napada na KFOR u Zvečanu: To je vođa kriminalne skupine

13.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u utorak su se ponovno oglasile sirene za uzbunu zbog uhićenja organizatora napada na KFOR u Zvečanu, što je rezultiralo sukobom u kojem su ozlijeđena tri policajca, potvrdio je kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla.

Naime, Srbi koji se protive tom uhićenju počeli su se okupljati kod Tehničke škole, ali kosovska policija spremna na takvu reakciju ima u blizini raspoređeno nekoliko oklopnih vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.

Uhićeni muškarac, inicijala M.M., jedan je od vođa kriminalne skupine “Civilna zaštita”, javlja N1.

'Ta skupina godinama terorizira naše građane, napadajući pripadnike Policije Kosova i institucije Republike Kosovo', izjavio je Sveçla te istaknuo da je 'ta osoba bila glavni organizator napada na snage KFOR-a i kosovsku policiju u Zvečanu'.

Čim je krenula akcija uhićenja, počeli su manji sukobi.

'Napadnuti su pripadnici kosovske policije, a trojica su lakše ozlijeđena. Kao što sam stalno naglašavao, vrijeme kriminalnih grupa na sjeveru naše zemlje je prošlo. Svi pojedinci ili kriminalne skupine koje su narušile sigurnost i ustavni poredak Republike Kosovo će se suočiti s pravdom. Republika neće odstupiti', naglasio je kosovski ministar unutarnjih poslova.