PRIJETI IM DO TRI GODINE

Uhićeni huligani koji su izbili oko policajcu

04.05.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Zbog napada na policajca Kristijana Troktera koji je nakon okršaja s navijačima Dinama na subotnjem derbiju izgubio jedno oko, policija je podignula kaznenu prijavu protiv trojice napadača koji su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu

Riječ je o 35-godišnjaku, koji se u nedjelju sam prijavio na policiju. Kaznena prijava podignuta je i protiv dvojice 22-godišnjaka koji su uhićeni na temelju dojave građana. 'Zahvaljujemo građanima što su se odazvali i prijavili napadače na temelju fotografija objavljenih u medijima', kazala je za tportal Bikić.

Zbog nereda na utakmici i nakon nje policija je u subotu privela 89 osoba, od čega ih je 48 odvela sucu za prekršaje, dok su ostali pušteni. Prema policijskim podacima, u napadu huligana na policajce jedan je teško ozlijeđen, a 18 lakše, dok su teško ozlijeđena dva navijača i 18 njih lakše. Sredstva prisile policija je upotrijebila prema 17 osoba, a u šest odvojenih slučajeva prema masi navijača.


Trojac se tereti za napad na službenu osobu. Oni su, ničim izazvani, gađali čašama, stolicama i bakljama policijskog službenika, koji se na tribini našao upravo zbog prve zapaljene baklje.

Policija izvješćuje kako je trojac prema policajcima mahao rukama i nogama u namjeri da ih udare te su ih vrijeđali i prijetili im.

Kazna za napad na službenu osobu je od šest mjeseci do tri godine zatvora. Zločin, kako kaže Bikić, nije mogao biti okvalificiran kao pokušaj ubojstva, jer u ovom slučaju nije postojala namjera i ozljeđivanje vitalnih dijelova tijela.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da se zagrebačkoj policiji sam prijavio i jedan od osumnjičenih za napad na automobil s četvoricom policajaca u civilu, pri čemu je hicem iz policijskog pištolja teško ranjen 29-godišnji napadač.

Borovec nije želio otkriti o kome je riječ, no mediji javljaju da se radi o Nijazu Tadžiću Hadžiosmanagiću, jednom od vođa najradikalnije frakcije Bad Blue Boysa, kojeg se sumnjiči da je bio vođa napada na tzv. Servisnoj cesti.

Prema policijskom izvješću, tamo su osmorica muškaraca bocama gađali policijski automobil, otvorili vrata vozila i nasrnuli na policajce. S namjerom da spriječi napad, jedan od policajaca izvadio je pištolj, repetirao ga i uperio prema gore kako bi ispalio hitac u zrak. No tada ga je, tvrdi policija, jedan od napadača udario po ruci, pri čemu je došlo do nehotičnog opaljenja i teškog ranjavanja tog napadača.