U AUTOBUSU ZA OSIJEK

Uhićen odbjegli psihopat iz Vrapča

03.02.2010 u 19:33

Bionic
Reading

Četrdesetpetogodišnji pacijent koji je u petak pobjegao s Odjela za forenzičku psihijatriju bolnice Vrapče, uhićen je oko 17 sati temeljem dojave građana u autobusu iz Belog Manastira za Osijek

U priopćenju policije se navodi da je operativno-komunikacijski centar danas oko 16,50 sati zaprimio dojavu da se u autobusu na liniji Beli Manastir-Jagodnjak-Osijek nalazi osoba koja nalikuje muškarcu za kojim se traga. Autobus je zaustavljen u 16,55 sati u Dardi, a iz njega je izdvojen muškarac koji odgovara opisu bjegunca.

Kako uza se nije imao osobne isprave, u 17 sati je uhićen i preventivno uz uporabu sredstava prisile (pri tomu se uhićenik nije opirao) doveden je u belomanastirsku policijsku postaju kako bi se utvrdio njegov identitet, koji je ubrzo potvrđen.

Djelatnici PU-a zahvalili su građanim koji su svojim obavijestima i brzim pozivom na broj telefona 92 pomogli policiji u hvatanju bjegunca.

Željko Blažević u Vrapče je bio smješten nakon što je 2008. sa 25 uboda nožem ubio Jovana Rapaića (57) dok je u parku u zagrebačkom naselju Prečko šetao psa. Nagađalo se da bi se Blažević mogao nalaziti u Osijeku, otkuda je rodom.

Liječnici su građane upozoravali na to da je bjegunac iznimno opasan, a MUP je jučer objavio i njegovu fotografiju.Nedovoljna sigurnost na Odjelu za forenzičku psihijatriju otprije je poznat problem. S tog Odjela godišnje pobjegne u prosjeku jedan do dva pacijenta. Građevinska dozvola za novu zgradu već postoji, no za izgradnju za sada nema sredstava.