incident u splitu

Uhićen 39-godišnjak koji je ljevičare zvao četnicima i orjunašima. Markovina: Da nije bilo Ostojića...

02.05.2017 u 13:05

Bionic
Reading

Splitska policija uhitila je 39-godišnjaka koji je u ponedjeljak prije ponoći u kafiću 'Ghetto' u središtu Splita zbog njihovih političkih uvjerenja vrijeđao okupljene na zabavi koju je u povodu Međunarodnog praznika rada organizirala Nova ljevica

U priopćenju se navodi da se incident dogodio oko 23 sata kada je u ugostiteljski objekt u ulici Dosud ušao 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba.

U pokušaju da ga se udalji iz kluba došlo je do naguravanja nakon čega je muškarac otišao. Policija je rekla da je 39-godišnjak ubrzo zatečen u društvu s još nekoliko osoba.

'Da bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja u službenim prostorijama policije su obavljeni razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije, kao i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega će biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje', navodi se u priopćenju.

Predsjednik Nove ljevice, Dragan Markovina za Hinu je izjavio da su u objekt ušla trojica muškaraca dok ih je jedan čekao vani. Cijeli verbalni napad je trajao dvije minute tijekom kojih je grupa mladića sudionicima zabave vikala razne pogrdne riječi među kojima i 'četnici', 'orjunaši', 'ubit ćemo vas'.

Prema njegovim riječima ubrzo su u prostor ušla dvojica policajaca, a zatim ih je došlo još nekoliko.

'Da kojim slučajem s nama na zabavi nije bio Ranko Ostojić, koji je izgurao izgrednike, zaista ne znam kako bi sve to završilo. Ovo je zaista grozno što se događa', kazao je Markovina.