INCIDENT U SPLITU

Desničari upali na proslavu Nove ljevice, psovali 'majku četničku', uletio Ranko Ostojić...

02.05.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Stranka Nova ljevica u ponedjeljak navečer organizirala je prvosvibanjsko druženje u splitskom klubu Ghetto. Oko 23 sata u klubu je došlo do manjeg incidenta nakon kojeg je na razgovoru u policiji završilo nekoliko osoba: Uljezi koji su došli provocirati okupljene, ali i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić

Što se točno dogodilo, za tportal objasnio je organizator prvosvibanjskog druženja i kandidat Nove ljevice za gradonačelnika Splita Dragan Markovina.

'Imali smo lijepo prvomajsko druženje sve dok malo poslije 23 sata u klub nisu ušla najmanje trojica muškaraca. Trojica su prošla pored mene, a jedan od njih imao je majicu s Antom Pavelićem. Bilo je jasno da su upali u klub s namjerom da provociraju i vrijeđaju. Svašta su vikali okupljenima, pa i 'majku vam četničku'... Ranko Ostojić i Ivo Anić (novinar) došli su do provokatora kako bi ih smirili. U čemu su i uspjeli, jer nakon kratkog naguravanja, za minutu-dvije, svi provokatori napustili su klub', ispričao je Dragan Markovina.

Kaže da su pored kluba baš u tom trenutku prolazila dvojica policajaca i, naravno, zainteresirao ih je incident pa su pozvali još nekoliko policajaca.

'Na razgovoru u policiji, koliko mi je poznato, završili su provokatori, kao i Ostojić i Anić. Kako sam čuo, policija je zadržala jednog od onih koji su došli u klub vrijeđati i provocirati okupljene', rekao je Markovina.

O incidentu u splitskom Ghettu oglasio se i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić. Kaže kako je došao u klub oko 22 sata javiti se prijateljima i družiti u 'mirnoj atmosferi s pozitivnim ljudima'.

'Kao građanin, još jednom sam bio svjedok toga da, bez obzira na to što nema nikakvog povoda, nema tolerancije i da će fašisti napasti i žene samo ako im ne sviđa njihova stranka te opredjeljenje...', objasnio je Ostojić.

Na Facebooku je objasnio da ga policija nije privela, nego da je dobrovoljno tražio da u policijskoj postaji da iskaz o incidentu.