osijek

Ugovorena projektna dokumentacija za centar gospodarenja otpadom Orlovnjak

17.12.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Ugovor o izradi studijske i projektno-tehničke dokumentacije za regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak, u blizini Osijeka, potpisali su u utorak predstavnici osječke tvrtke 'Ekos' i zajednice ponuditelja koja okuplja tvrtke 'Ekonerga', IPZ 'Uniprojekt Terra' i 'Hidroing'

Ugovor je vrijedan 10 milijuna kuna, a rok provedbe je 20 mjeseci.

U sklopu ugovora predviđeno je dobivanje lokacijske dozvole i analiza količine otpada koji bi se trebao odložiti, a studija bi trebala odgovoriti na pitanje koja bi tehnologija gospodarenja otpadom trebala biti odabrana, rekao je Ivan Hampovčan, predsjednik Uprave 'Ekosa', tvrtke u vlasništvu Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Objasnio je da će regionalni centar za gospodarenje otpadom, na području općine Antunovca, u blizini Osijeka, potpuno pokrivati područje tih županija te nekoliko rubnih općina u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Podsjetio je kako je u Hrvatskoj predviđena gradnja 11 regionalnih centara za gospodarenje otpadom.

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović je rekao kako to osnova realizacije projekta regionalnog centra za gospodarenje otpadom u kojem se partnerski sudjeluje s Vukovarsko-srijemskom županijom, a gospodarenje otpadom je jedna od zadaća lokalne samouprave. Vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro je ocijenio da je projekt primjer dobre suradnje dviju susjednih županija, što je bitno jer je gospodarenje otpadom jedan od krucijalnih problema u Hrvatskoj.