PETRINA POJAŠNJAVA

Uđe li Most u koaliciju s SDP-om ili HDZ-om bit će to njegov kraj

10.11.2015 u 18:01

Bionic
Reading

Petrina je pojasnio kako su, osim osnutka Vlade nacionalnog jedinstva, moguća još četiri scenarija – koalicija Mosta s HDZ-om ili SDP-om, prijevremeni izbori ili velika koalicija spomenutih dviju stranaka, no kako nijedan ne nudi trajno rješenje za Hrvatsku

Mogućnost koaliranja s bilo kime Petrina je kategorički odbacio, kao i pokušaje trgovanja, navodeći da bi to bila izdaja nacionalnih interesa.

Štoviše, naglasio je Petrina, bilo kakva koalicija označila bi kraj Mosta koji danas ima, kako je kazao, povijesnu šansu, a pred njima je, prema mišljenju primoštenskog načelnika, borba možda čak i važnija od one iz 1991.

Tada smo se, ilustrirao je, borili za svoju opstojnost, a danas se, kazao je, borimo za ekonomsku opstojnost. Apelirao je na svoje kolege, 19-oricu iz Mosta da ostanu postojani i ujedinjeni u nastojanjima da se provedu njihove reforme.

Ukoliko se njihova odluka da ne idu u koalicije koja je, kako je podsjetio Petrina, potpisana i ovjerena, ipak ne bude poštivala od strane nekolicine, to će označiti kraj grupacije. Petrina je to usporedio s filmskim rušenjem mosta preko Neretve.

Govoreći o Vladi nacionalnog jedinstva, Petrina je pojasnio da i u HDZ-u i u SDP-u ima mnogo kvalitetnih ljudi koje treba uključiti u takvu Vladu, no kako joj mandatar treba biti netko iz Mosta.

Predstavnici Mosta nisu se još uvijek našli kako bi prokomentirali svoje zahtjeve i moguće scenarije, a to će učiniti u srijedu, kazao je Petrina.

Petrinin stav o Karamarku njegovo je osobno mišljenje

Petrina je nešto ranije za šibenski portal Tris kazao kako je Karamarko za njega 'oličenje zla u Hrvatskoj' i da s s njim ni pod koju cijenu ne bi mogao surađivati. 'Ukoliko bi se to dogodilo, trenutno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja. Bilo bi nas bar pet', kazao je Pretrina. Na izrečeno na Twitteru Mosta napisali su kako 'jasno stoji da svi smatraju da koalicija s HDZ-om i SDP-om nije opcija. Stav g. Petrine o g. Karamarku je njegov osobni stav'.

404125 ,404162 ,403877 ,404143