PROMJENA PRAVILA

Udar na taksiste: Na 'Franji Tuđmanu' nema više besplatnog parkiranja kod dolazaka

04.05.2019 u 22:39

Bionic
Reading

Nakon što je dvije godine funkcionirala usluga besplatnog desetominutnog zaustavljanja na dolascima Zračne luke “Franjo Tuđman”, uprava zagrebačkog aerodroma od 3. svibnja uvela je novi tarifni sustav parkiranja na aerodromskom parkiralištu

Desetominutno besplatno zaustavljanje automobilom sada je dopušteno samo u Kiss & Fly zoni, na vijaduktu, kao najbližoj točki putničkog terminala, piše Večernji list.

Iz zračne luke promjenu pravila pravdaju poslovnom odlukom, kojom se osigurava dodatno parkirno mjesto na komercijalnom parkiralištu.

  • +36
Svjetlosne probe na novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic

'Putnicima se nije ništa zabranilo ni ukinulo već i dalje mogu besplatno parkirati na vijaduktu ispred dijela terminala gdje su odlasci', kaže Lidija Capković Martinek iz Odnosa s javnošću Zračne luke Zagreb.

Neslužbeno se govori kako je to učinjeno zbog taksista koji nisu platili godišnju kartu za taksi-stajalište, koje se nalazi na prostoru parkirališta. Naime, oni su koristili tih deset besplatnih minuta te su ulijetali na parkiralište, skupljali putnike, izlazili van i na taj način usporavali protok prometa na parkiralištu.

Stoga je jasno da su osim građana ova odluka posebno uznemirila taksiste, koji odbijaju dati 27 kuna samo da pokupe putnika. Ukidanje 10-minutnog besplatnog parkinga moglo bi utjecati i na cijenu taksi prijevoza.