ESTRADNO-POLITIČKI RAT

Udar na Škoru: Thompson u Splitu uoči Oluje otvara predizbornu kampanju Kolinde Grabar Kitarović?

26.07.2019 u 09:06

Bionic
Reading

Dan uoči obljetnice Oluje, 4. kolovoza, u Splitu bi trebao nastupiti Marko Perković Thompson, a na tom koncertu bi se mogla pojaviti i Kolinda Grabar Kitarović, što bi simbolično označilo početak njezine predizborne kampanje

Thompsonov nastup inicirale su braniteljske udruge iz Splita, a s tim se na nedavnom sastanku složio i gradonačelnik, HDZ-ov Andro Krstulović Opara. Da se s pjevačevim menadžmentom pregovara, potvrdio je za Jutarnji Zoran Buzdovačić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Splita.

Navodno je jedan od razloga za Thompsonov nastup i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja, prema nekim informacijama, planira doći na Thompsonov koncert na splitskoj Rivi. Bila bi to i svojevrsna poruka Miroslavu Škori, koji će na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti nastupiti u Trilju.

  • +8
Zagreb: Thompsonov koncert u sklopu programa Hoda za život Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

List podsjeća da je Thompson trebao nastupiti na Krbavskom polju 5. kolovoza, a tamošnji župan Darko Milinović objavio je da je u proračunu za taj koncert osigurano 200 tisuća kuna. No Thompson je na kraju pregovore otkazao te najavio da ove godine na Dan oluje neće nigdje nastupiti, dok se od sljedeće planira vratiti u Čavoglave.

Izvori bliski splitskoj Gradskoj upravi upozoravaju i da je neobično da se u situaciji kad je Grad, praktički, pred blokadom izdvajaju sredstva za Thompsonov koncert. Navodno je pjevač tražio oko 300 tisuća kuna, dok je u proračunu za obljetnicu Oluje, kažu, predviđeno 200 tisuća plus PDV.

Iz izvora bliskih predsjednici, pak, tvrde da su joj prioriteti obljetnica Oluje u Kninu i Sinjska alka. O koncertu, tvrde, ne znaju ništa.