veliko poskupljenje

Udar na novčanike građana! Vlada neće intervenirati u cijene goriva

23.10.2022 u 19:41

Bionic
Reading

Od utorka bi moglo doći do drastičnog poskupljenja goriva

Prema neslužbenim informacijama Dnevnika Nove TV cijena litre eurodizela, prema važećoj Vladinoj formuli, trebala porasti za čak kunu i 14 lipa, odnosno na 13,44 kuna.

Cijena eurosupera 95 bi umjesto aktualnih 10,72 kuna trebala iznositi 11,10 kuna. Najveći rast cijene, od čak kunu i 31 lipu po litri, trebao bi zabilježiti plavi dizel.

Prema važećoj formuli i prošlog tjedna su trebale porasti cijene goriva pa je premijer odlučio zamrznuti cijene i idućih sedam dana.

Da Vlada nije ovaj tjedan zamrznula cijene - one bi bile i više od onih koje nas očekuju idući tjedan. Litra eurodizela stajala bi 13,77 kuna, benzina 11, 95 kuna, a litra plavog dizela stajala bi 10 kuna i 13 lipa.

Vlada sutra neće intervenirati u cijene goriva, potvrdili su Dnevniku Nove TV s Markova trga. Od sljedećeg tjedna tako više nema zamrzavanja cijena goriva. To znači novi šok za građane.

U panici tako više ne moraju biti ni mali distributeri goriva jer je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović odlučio ispuniti obećanje dano ranije ovog tjedna na zajedničkom sastanku.