TRUMP REPUBLIKANCIMA

'Učinit ću vas ponosnima'

07.07.2016 u 22:02

Bionic
Reading

Donald Trump sastao se u četvrtak iza zatvorenih vrata Kongresa s republikancima iz Senata i Zastupničkog doma, među kojima i nekim svojim kritičarima, ali sa sastanka je dio njih izašao s ohrabrujućim riječima o njihovom vjerojatnom budućem kandidatu

Navodno je njegov sastanak s republikancima iz oba doma Kongresa bio vrlo posjećen, iako su neki izostali, držeći se ranijih najava. Trump je privukao 41 od 54 republikanska senatora.

Na prvom sastanku, gdje je razgovarao s članovima Zastupničkog doma, Trump se zagrlio s predsjednikom Paulom Ryanom, republikancem koji ga je često kritizirao.

Sastanak je trajao oko sat vremena i na njemu je Trump odgovarao na pitanja zastupnika. Zastupnik Bill Flores rekao je da im je Trump poručio : ‘Učinit ću vas ponosnima’.

Flores je ranije rekao da bi od vjerojatnog kandidata želio ‘više vizije a manje vrijeđanja’, ali nakon današnjeg sastanka osjećao se bolje u vezi s Trumpom. ‘Vjerujem da ćete čuti puno više u smislu vizionarskih poruka’, rekao je.

Zastupnik iz New Yorka Peter King, negdašnji kritičar Trumpa, također je kazao da je današnji razgovor bio ‘iznimno pozitivan’ ‘Nije bilo ni jednog negativnog trenutka’, naglasio je.

Nisu svi međutim bili zadovoljni. ‘Mora me netko jače uvjeriti’, kazao je Charlie Dent iz Pennsylvanije, dodajući da će preskočiti republikansku konvenciju koja u Clevelandu počinje 18. srpnja, a na kojoj će republikanci izabrati svojeg kandidata za Bijelu kuću.