ANTE VLAHOVIĆ

'Učinili smo sve što smo mogli da CO ostane hrvatski'

18.12.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Adris Grupa još se jednom potvrdila kao vjerodostojan nacionalni investitor, izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovića u povodu današnje odluke Vlade o prihvaćanju Adrisove ponude za kupnju Croatia osiguranja.

"Adris Grupa još se jednom potvrdila kao vjerodostojan nacionalni investitor. Učinili smo sve što smo mogli da Croatia osiguranje ostane hrvatska tvrtka. Predstoji nam ozbiljan posao razvoja tvrtke kako bi Croatia osiguranje postalo regionalni lider. Sigurni smo da će to biti korisno i za Adris i za hrvatsko gospodarstvo", izjava je Ante Vlahovića na Hinin upit za komentar današnje odluke Vlade.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila ponudu Adris Grupe za kupnju udjela u Croatia osiguranju, koja je za 39,05 posto redovnih dionica najvećeg hrvatskog osiguravatelja ponudila 905 milijuna kuna, odnosno 970,45 eura po dionici. Rovinjska Adris Grupa ponudila je i dokapitalizaciju od 110 milijuna eura.

Ministarstvo financija zaduženo je da započne pregovore s Adrisom u cilju potpisa ugovora o kupoprodaji dionica i dioničarskog ugovora koji se odnosi na Croatia osiguranje, a o provedenim pregovorima Ministarstvo Vladu treba izvijestiti u roku od 60 dana.