UBOJSTVO NA GORNJEM ZAMETU

Ubojici susjede u Rijeci petnaest godina zatvora; po prvi put u sudnici prikazan video posljednjih trenutaka života žrtve

18.12.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Džemal Merdanović osuđen je jučer na 15 godina zatvora zbog ubojstva Milke Grivičić. Nezapamćeni zločin koji je potresao Rijeku dogodio se oko 13.15 sati 31. srpnja prošle godine na Gornjem Zametu

Kako javlja Novi List jučer je objavljena presuda za ovo monstruozno ubojstvo, koje se odvilo 31. srpnja prošle godine na Gornjem Zametu, kada je Milku Grivičić nožem usmrtio njezin susjed Džemal Merdanović.

Agonija nesretne Milke Grivičić, njeni posljednji trenuci života, ostali su zabilježeni na videosnimkama dviju nadzornih kamera, postavljenih oko kuće Džemala i njegove supruge Slavice Merdanović. Iako se snimke videonadzora znaju koristiti na suđenjima, to je bilo prvi put da se u Rijeci u nekom procesu za ubojstvo gleda u sudnici videozapis na kojem su ostali zabilježeni i vrlo bitni dijelovi događaja, kao što su posljednji trenuci života žrtve.

Ubojstvo Milke Grivičić tragična je kulminacija dugogodišnjeg spora prvih susjeda oko prilaznog puta i poremećenih međususjedskih odnosa.