JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Ubojica Ivane Hodak optužen za teško ubojstvo

09.02.2009 u 12:51

Bionic
Reading

Protiv osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak, 61-godišnjeg Mladena Šlogara danas je pokrenuta istraga i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora

Mladen Šlogar zvan Žila danas se ponovno pojavio pred istražnim sucem na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se očitovao o istražnom zahtjevu tužiteljstva koje ga tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, mržnje ili drugih niskih pobuda za koje predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Riječ je o prekvalifikaciji zločina jer je policija nakon uhićenja, krajem prošlog tjedna, objavila da se osumnjičenog tereti za ubojstvo.

Šlogar je ostao kod svoje ranije iznesene obrane i nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca Zdenka Posavca koji je potom otvorio istragu i odredio pritvor beskućniku osumnjičenom da je 26-godišnju odvjetničku vježbenicu ubio s dva hica iz pištolja. Zločin je navodno počinio kako bi se osvetio njezinom ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku kojeg je smatrao krivcem jer je prije desetak godina ostao bez posla i našao se u teškoj životnoj situaciji.
Branitelj osumnjičenog odvjetnik Antonio Zujić nije želio otkriti kako će se njegov klijent braniti, a mediji već nagađaju da će se obrana pozivati na neuračunljivost osumnjičenog.

Na saslušanju kod dežurne istražne sutkinje u petak osumnjičeni je, prema pisanju tiska, izrazio žaljenje i kajanje zbog ubojstva Ivane Hodak koju je poznavao od njezine četvrte godine. Zločin se dogodio 6. listopada prošle godine u stubištu zgrade u kojoj je žrtva živjela s roditeljima, odvjetnikom Zvonimirom Hodakom i bivšom potpredsjednicom Vlade Ljerkom Mintas Hodak.