pristali na kompromis

Uber se vraća u Barcelonu, ali ovaj put s profesionalnim vozačima

13.03.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon tri godine izbivanja zbog prosvjeda taksista Uber ponovno kreće s poslovanjem u Barceloni, uz, kako najavljuju, poboljšanu uslugu koja je u skladu s lokalnim zakonima

Tri godine prošle su otkako je Uber u Barceloni bio prisiljen na zatvaranje zbog raznih skandala, pravnih bitki te pritisaka lokalnih taksista. No ta je tvrtka napokon dobila zeleno svjetlo za nastavak poslovanja – uz kompromisno rješenje. Za razliku od prethodne usluge UberPop, putem koje su putnike prevozili isključivo nelicencirani vozači, nova usluga UberX omogućit će korisnicima stotine profesionalnih vozača, prenose strani mediji.

'Mijenjamo svoj način poslovanja i stavljamo integritet u središte svake odluke te ćemo se truditi zaslužiti povjerenje gradova u kojima radimo. Barcelona nije iznimka', izjavio je direktor Ubera za jugozapadnu Europu Charles Lloret, priznavši da je tvrtka u prošlosti radila i pogreške.

Prije dvije godine Uber je uveo uslugu UberX s licenciranim vozačima i u Madridu, nakon što su 2014. sudskom odlukom ugašene sve njegove usluge u glavnom španjolskom gradu.

Budući da Uber smatraju nelojalnom konkurencijom, lokalni taksisti nisu oduševljeni ovom odlukom. U posljednjih godinu dana organizirali su cijeli niz prosvjeda u nekoliko španjolskih gradova, pa se može očekivati da niti sada ona neće proći mirno.

  • +3
Dara Khosrowshahi, predsjednik uprave Ubera Izvor: twitter / Autor: tportal

Ipak, iz Ubera uvjeravaju kako su potpuno predani zajedničkom radu cijelog sektora na poboljšanju mobilnosti u Barceloni, uključujući taksiste.