PUPOVAC ZA B92

U Zagrebu se skandira 'Za dom spremni' i poziva na protjerivanje novinara u Srbiju

29.01.2016 u 19:36

Bionic
Reading

'U Hrvatskoj postoji stav o protivljenju svemu što je suprotno mišljenju većine, samim time postoji protivljenje Srbima i to je sasvim jasno.' To je, gostujući na beogradskoj televiziji B92, rekao potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, istaknuvši kako je za dobre odnose između Beograda i Zagreba ključno to da položaj Srba u Hrvatskoj bude dobar

'Vlada koju smo dobili tek se formira, ona se traži, a počela je na neobičan način kako programom tako i na neobičan način izborom ministara... Počela je na način s kojim nemamo iskustva. Dat ćemo im određeno vrijeme za priliku da grade odnos povjerenja prema nama i prema hrvatskoj javnosti. Za sada to povjerenje nije naročito visoko', istaknuo je Milorad Pupovac.

Nakon mnogih afera novi hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja dao je ostavku poslije prve sjednice Vlade, samo šest dana provevši na ministarskoj poziciji.

'Ta ostavka je bila imperativ poslije najave da će napraviti registar hrvatskih izdajnika i poslije svega što se saznalo o njegovim nezakonitim radnjama s imovinom, porezom i drugim pitanjima. Pokazalo se da se Vlada ne može tako formirati, da su neophodne ozbiljne pripreme i provjera ministara. Dobro je da je napravljen taj prvi korak i da je ministar odstupio, a vidjet ćemo dalje kako će se Vlada ponašati', dodao je Pupovac.

Položaj Srba u Hrvatskoj je tijekom godina stigao do vrlo klimavih nogu, što unosi strah među pripadnike srpske manjine. 'Brine me porast isključivog nacionalizma, porast netolerancije i porast neosjetljivosti na tako nešto u javnosti. Zar nije alarmantan znak kad vam izađe pet do osam tisuća ljudi koji skandiraju 'Za dom spremni' i žele protjerati istaknute novinare i javne radnike u Srbiju?', istaknuo je Pupovac za B92