pušenje u dvorištu

U Zagrebu napadnuta ravnateljica škole. Djevojka ju gurnula na tlo, mladić razbio staklo

07.10.2021 u 21:23

Bionic
Reading

Prije dva dana obilježili smo Dan učitelja. I baš na njihov dan u zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi dogodio se napad na ravnateljicu kada je dvoje mladih, koji nisu učenici škole, upozorila da ne puše u školskom dvorištu

Na Dan učitelja, ravnateljica Drvodjeljske škole zatekla je dvoje mladih kako puše u sjenici u dvorištu škole. Upozorila ih je da to u prostoru škole nije dopušteno i da trebaju otići. Nakon što su odbili izaći iz škole, ravnateljica je rekla da onda mora pozvati policiju, a rasprava se, kaže, pretvorila u napad.

Pristigao je domar, zatvorio vrata škole, pozvana je hitna i policija. Mladić je rukom razbio staklo i ozlijedivši se, pobjegao. Svi svjedoci događaja još su u šoku, javlja HRT.

'Ministarstvo najoštrije osuđuje svaki oblik i vrstu nasilja, a pogotovo ukoliko se radi unutar ili u blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Škole moraju biti sigurna i poticajna okruženja za svoje učenike, ali i djelatnike, mjesta nulte tolerancije na neprihvatljive oblike ponašanja', ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv maloljetnice čiji su identitet utvrdili, a odvjetnik škole podnio je i kaznenu prijavu protiv dvojca. No, i u školi i u strukovnoj udruzi ravnatelja skeptični su kako će ovaj slučaj završiti.

Napad na ravnateljicu škole Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Svi ravnatelji i nastavnici se osjećaju jako nezaštićeno. Mi smo na udaru od djece, roditelja', svih, kaže Jadranka Pejčić, ravnateljica Drvodjeljske škole Zagreb. A Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kaže kako treba pružiti podršku i ravnateljici, ali i učenici koja je to počinila kako bi osvijestila koliko je to neprihvatljivo ponašanje i da bude svjesna da mora snositi posljedice za svoje ponašanje.