drvodjeljska škola

Incident na Dan učitelja: Maloljetnica u Zagrebu napala ravnateljicu škole, otela joj mobitel i bacila je na pod

07.10.2021 u 13:48

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi intervenirala je policija nakon sukoba maloljetnice i ravnateljice škole Jadranke Pejčić

Kako navodi Jutarnji, incident se dogodio 5. listopada nakon što je ravnateljica upozorila dvoje maloljetnika koji nisu iz njezine škole da napuste školski prostor. Budući da su uz psovke to odbili, ravnateljica je pokušala pozvati policiju, ali joj je, prema tvrdnji Jadranke Pejčić, maloljetnica iz ruku otela mobitel i naočale te ju je gurnula na pod.

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da je policija primila dojavu o sukobu zaposlenice škole i maloljetnice te izašla na intervenciju. Maloljetnica je prekršajno prijavljena, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

S incidentom u Drvodjeljskoj školi upoznati su i u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

"Neprihvatljiv je i najoštrije osuđujemo svaki oblik i vrstu nasilja, a pogotovo ukoliko se radi o prostoru unutar ili u blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Škole moraju biti sigurna i poticajna okruženja za svoje učenike, ali i djelatnike, mjesta nulte tolerancije na neprihvatljive oblike ponašanja. Prema informacijama kojima raspolažemo, nadležne institucije rade svoj posao te očekujemo da odgovorni budu i odgovarajuće sankcionirani", poručuju.