Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

U Zagrebu dolijao diler s više od tri kilograma marihuane

02.09.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policija sumnja da je muškarac protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane i psilocibin koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao na adresi boravišta na području Zagreba, a nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao. Pretragom stana u kojem je boravio pronađeno je ukupno 3200 grama marihuane pakirane u 16 različitih pakiranja, 35 mililitara ekstrakta marihuane, 90 grama psilocibina te dvije digitalne vage. Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzet i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.