MILOVANOVIĆEV ALIBI

'U vrijeme atentata u Doboju sam jeo ćevape'

27.11.2008 u 12:41

Bionic
Reading

Najtraženiji bjegunac u regiji Željko Milovanović, kojeg se sumnjiči da je ubio Ivu Pukanića i Niku Franjića, kaže kako policija lako može provjeriti da je u vrijeme atentata kupovao ćevape u ćevabdžinici preko puta zgrade u kojoj živi

Naime, za Milovanovića policija tvrdi da je mladić s crnom kacigom koji je snimljen sigurnosnim kamerama, ostavio skuter pokraj automobila koji je eksplodirao i ubio Pukanića i Franjića. Međutim, policija nije objavila snimku na kojoj je atentator u trenutku skidanja kacige prepoznat kao Željko Milovanović.

Osumnjičeni Milovanović tvrdi da kobnoga dana uopće nije bio u Zagrebu.

'Je li moguće da sam mogao šetati i voziti po Zagrebu iako me hrvatska policija toliko traži? Kako sam mogao prijeći granicu kada me Hrvatska stavila na sve moguće tjeralice? Pitam se zašto policija nije željela provjeriti jesam li uopće bio u Zagrebu za vrijeme Pukanićeva i Pranjićeva ubojstva. Vrlo lako su mogli provjeriti da sam u to vrijeme bio u Doboju', piše Milovanović Pressu.

Objašnjava da je tog dana bio u trgovačkom centru 'Tropik' i vjeruje da su to snimile sigurnosne kamere.

'Nisu valjda svi ti zapisi nestali? Policija je mogla utvrditi da sam 23. listopada između 19 i 20 sati bio u 'Leskovačkom roštilju' preko puta zgrade u kojoj živim u Doboju. Naručio sam ćevape za van i sve su to mogle snimiti sigurnosne kamere koje se nalaze preko puta lokala. U istom sam lokalu bio i 24. listopada ujutro kada sam naručio punjeni ćevap. Baš je tada bila primopredaja smjene i nekoliko je radnika sjedilo za stalom i radilo obračun. Jedna krupnije gospođa je ustala i rekla da narudžba nije problem te da će odmah staviti ćevap na roštilj', zaključio je u svom pismu Milovanović.