ukupno 39

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze

23.04.2020 u 12:23

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji u četvrtak su zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o starijem bračnom paru koji nije u vezi s prethodno zaraženima, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite

Stariji bračni par, koji nije ni u kakvoj vezi s prethodno zaraženima, nije bio pod mjerom samoizolacije. U postupku je intenzivna epidemiološka obrada kontakata, navode iz županijskog stožera te dodaju da su oboje trenutno dobrog općeg stanja.

S ova dva nova slučaja u posljednja 24 sata, u Varaždinskoj županiji do sada je potvrđena 39 zaraza koronavirusom, a ozdravilo je 30 osoba. Od devet trenutno bolesnih, dvije osobe nalaze se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

U mjeri samoizolacije nalazi se 1065 osoba, čime se Varaždinska županija i dalje nalazi u samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 40 uzoraka, čime je ukupna brojka testiranih sada 1076.

U posljednja 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je dva kršenja mjera samoizolacije te 19 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin ponovo je upozorio građane da borba sa širenjem zaraze nije završila, iako se posljednjih dana govorio o popuštanju mjera.

'Nemojmo ignorirati činjenicu da se i kod popuštanja uvijek poziva na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera', poručio je Vugrin.