NESLAVNI REKORDER

U tri minute izazvao tri prometne nesreće i pobjegao

26.10.2010 u 14:50

Bionic
Reading

U samo tri minute 38-godišnji Brođanin je jučer prouzročio čak tri prometne nesreće, nakon čega je pobjegao. Utvrđeno je da je vozač sjeo za upravljač automobila iako mu je, zbog vožnje u pijanom stanju, u veljači oduzeta vozačka dozvola, dok je pak njegovom Suzukiju istekla prometna dozvola

Zbog lude vožnje 38-godišnjaka, u samo tri minute oštećena su i razbijena tri automobila, no nasreću nije bilo ozlijeđenih osoba. Prvi sudar prouzročio je sinoć, oko 22.38 sati u naselju Andrije Hebranga, kada je svojim Suzukijem prešao na suprotni prometni trak te se frontalno sudario s Daewoo Ticom, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Samo minutu kasnije, prilikom skretanja udesno, prednjim dijelom svog Suzukija udario je u stražnji dio parkiranog Ford Escorta, čiji je vlasnik 27-godišnjak. Dvije minute nakon toga, u 22 sata i 41 minutu, vozeći unatrag prilaznim kolnikom naselja A. Hebrang, stražnjim se dijelom Suzukija zabio u stražnji dio parkiranog Hyundaija u vlasništvu 60-godišnjakinje.

Nakon što je razbio tri automobila, vozač je ostavio svoj Suzuki, te je pješke pobjegao s mjesta događaja, bez da je popunio i potpisao europsko izvješće te razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima s vlasnicima automobila koje je oštetio.

Prateći trag njegovog Suzukija, koji je više puta mijenjao vlasnike, policajci su jutros pronašli odbjeglog vozača, no kako je od nesreća koje je prouzročio prošlo više od pet sati, nije podvrgnut alkotestu. Utvrđeno je da je 38-godišnjak vozio pod zabranom, odnosno za vrijeme perioda za koji mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Naime, Brođanin je zbog vožnje u pijanom stanju još 27. svibnja ostao bez vozačke dozvole, koja mu je trebala biti vraćena tek 22. veljače 2011. Zbog čak šest počinjenih prekršaja, slijede mu odgovarajući prekršajni nalozi, a zaradio je i kaznenu prijavu zbog izigravanja zabrane upravljanja motornim vozilima.