packa predsjedniku

U trenutku slavlja zbog Muellerovog izvješća Trumpu je šamar stigao s neočekivane strane

18.04.2019 u 22:36

Bionic
Reading

Trijumf, kako ga je on doživio, nakon objavljivanja Muellerovog izvješća, istrage o potencijalnom uplitanju Rusije u predizbornu kampanju 2016. godinu, i eventualnim vezama s Donaldom Trumpom, predsjednik SAD-a je odlučio obilježiti prigodno, memom na Twitteru.

Trump je postao sliku sebe obložena fontom u stili serije Igra prijestolja (Game of Thrones). Poruka koju je napisao glasi: 'Nema dogovora. Nema opstrukcije. Za sve mrzitelje i radikalno lijeve demokrate - igra je gotova'.

Bijela kuća slavi jer smatra da u izvješću nema ništa što Trumpa inkriminira. Visoka savjetnica u Bijeloj kući Kellyanne Conway izjavila je novinarima kako je objavljivanje Muellerovog izvješća 'stvarno najbolji dan otkako je izabran'.

No neugodnost je stigla s druge strane.

HBO je promptno odgovorio na Trumpovo prisvajanje njihova brenda u izjavi za The Hollywood Reporter.

'Iako možemo shvatiti entuzijazam za Igru prijestolja sada kada je stigla posljednja sezona, mi još uvijek više volimo da se naše intelektualno vlasništvo ne koristi u političke svrhe', poručeno je iz HBO-a Trumpu. Nije prvi put da je Trump koristio hit show u političke svrhe. U studenom prošle godine je objavio sličnu sliku s tekstom 'Sankcije dolaze', pozivajući se na međunarodni spor s Iranom.