POLJOPRIVREDNICI S ASFALTA

U središtu Zagreba otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

10.12.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Temeljem sudskog naloga jučer je obavljena pretraga kuće u centru Zagreba u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane, opremljen sustavom za osvjetljivanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 43-godišnjak u kući 46-godišnjaka uz njegovu pomoć opremio kuću u centru Zagreba u laboratorij za uzgoj. Trećeg sudionika, 54- godišnjaka su uhvatili tijekom redovne kontrole putnika u autobusu koji prometuje na relaciji Zagreb - Beč koji je u ruksaku pokušao prokrijumčariti 20 paketa marihuane.

'Temeljem naloga policijski službenici su obavili pretragu osobnog automobila i stana. U osobnom automobilu je pronađeno 4450 grama marihuane, pakirane u 14 paketa, dok je pretragom kuće pronađeno nešto više od 300 grama, te novčani iznos od 65.500 kuna i 3.520 eura za koje se sumnja da potječu od pretprodaje droge.

Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je 43-godišnji hrvatski državljanin unajmio kuću koja je korištena kao laboratorij za uzgajanje indijske konoplje, marihuane."Pronađeno je 263 stabiljke marihuane visine od 60-110 cm, 157 sadnica indijske konoplje, 6 kg marihuane, oko 6 kg sasušenog lišća i stabiljki, stroj za vakumiranje, digitalna vaga te stroj za odvajanje cvjetnih vrhova od stabljike.', kazao je Dražen Miličević voditelj službe kriminaliteta droga.

'Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 43-godišnji državljanin Hrvatske u kući 46-godišnjaka uz njegovo znanje i pomoć opremio pronađeni laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Tu su od početka 2014. godine uzgajali marihuanu, koju je potom 54-godišnji hrvatski državljanin krijumčario na područje Austrije, te ju tamo prodavao po cijeni od 5 tisuća eura za kilogram.

Protiv osumnjičenih je podnjeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je 54- godišnjak prijavljen u Sloveniji gdje je i zatečen. Utvrđena je i šteta od 30 tisuća kuna mjesečno, jer su bili ilegalno priključeni na Elektrino brojilo. Vrijednost zaplijenjene droge na zagrebačkom tržištu iznosi preko 300 tisuća kuna, a u Austriji bi dosegla cijenu od preko 800 tisuća kn. Vrijednost tek zasađenih stabiljki marihuane je preko 2 milijuna kuna.