KRSTULOVIĆ OPARA U NU2

'U Splitu danas nema Orjune'

26.02.2017 u 13:27

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara gostovao je u emisiji HRT-a 'Nedjeljom u 2' gdje je poručio da neće biti gradnje na Marjanu te da će u suradnji s Vladom riješiti problem Spaladium Arene

Komentirajući odlazak Ivana Đikića iz Splita zbog toga što ga je uvrijedio premijer Andrej Plenković, Krstulović Opara kazao je da je ožalošćen gestom Ivana Đikića i vjeruje da će se predomisliti i ostati u Hrvatskoj. Smatra da Đikić treba porazgovarati s Plenkovićem i da će u izravnom razgovoru riješiti probleme jer i znanstvenici i diplomati imaju poseban ego. Također ne smatra da je Đikić savjetnik HDZ-a, kao što misli premijer.

Poručio je da ne stoji priča da njegova supruga ima zemljište u park-šumi Marjan pa bi zbog toga on mogao, ako postane gradonačelnik Splita, tamo omogućiti gradnju. Tvrdi da se na Marjanu ne smije graditi i tamo nikakve gradnje neće biti.

'Kad bi parcela i bila građevinska, mogla bi izgraditi pola kvadrata. Tu priču je pokrenuo reciklirani Feral koji se danas smjestio u Pupovčeve Novosti. Nema gradnje na Marjanu i točka', poručio je Krstulović Opara. Komentirajući činjenicu da je dignuo ruku za Spaladium Arenu koja je financijski opteretila Grad Split, Krstulović Opara je kazao da će u suradnji s vladom bolje rješavati taj problem nego prethodnici Željko Kerum i Ivo Baldasar. Ne smatra da je splitski HDZ kriv za probleme oko Spaladium arene. Ako postane gradonačelnik, planira podijeliti troškove oko Arene s državom 50-50, ali nije još pričao s Goranom Marićem i premijerom.

Odbacio je optužbe da je elitist i da je kratkog fitilja. Smatra da takve priče dolaze iz činjenice da nema pitijske odgovore i odmah kaže što misli. Vjeruje da će Zlatko Hasanbegović biti dobar zastupnik u Saboru i ne smatra da je remetilački faktor. Kaže da i sam ima izdvojeno mišljenje pa za njega nitko ne kaže da je remetilački faktor. 'HDZ je velika stranka i svatko ima pravo na svoje mišljenje', poručio je.

Komentirajući optužbe Željka Keruma da gradonačelnik Splita ne može biti osoba koja je bila protiv križa na Marjanu i spomenika Franji Tuđmanu, kazao je da je to zlonamjerna opaska i on nema što ponuditi pa izmišlja.Spomenik na rivi Tuđmanu nije bio moguć zbog konzervatora i UNESCA-a i cijelog koncepta. 'Neprikladno je mjesto gdje je Kerum postavio Tuđmana gdje turisti žvaču ćevape i trube automobili', kazao je Krstulović Opara. Manipuliranje križem na Marjanu, kaže, vrijeđa i njegove vjerničke osjećaje.

'Nisam protiv križa i nosim ga u srcu. Kerum je svoju priliku propustio, a ako misli pobijediti jeftinim podilaženjem biračima, neka pobijedi', poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita.Naglašava da kada nemate ništa konkretno ponuditi, onda se bavite efemernim stvarima.Krstulović Opara koji je bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, smatra da danas nema Orjune u Splitu, osim nekih marginalnih pokušaja koji nisu vrijedni spomena, iako je tijekom Europskog prvenstva u nogometu prošloga ljeta predsjednica huligane nazvala upravo tim imenom. Naglasio je da je Orjuna svojedobno bila vrlo snažna u Splitu.

'Nisam predsjednicu podržao ni tada, već sam joj odmah  rekao da je to pogrešno. Onda se i ona poslije korigirala', kazao je Krstulović Opara.Kaže da jedva čeka kad će se početi provoditi Zakon o sportu i jedva čeka kad će otići ova ekipa koja je uništila hrvatski nogomet.Za Miljenka Smoju je kazao da je on korifej lijevoga Splita i da se zamjerio njegovoj obitelji jer je pokrao ideju iz djela 'Smij i suze staroga Splita' djela Ivana 'Ivka' Kovačića i upotrijebio u svom djelu 'Malo misto'.Kazao je da ga ne zanimaju ni Ante Tomić i Viktor Ivančić koji su izrasli iz miljea kojem on ne pripada.Spomenuo je i da je Tuđman rekao da treba ostati Trg maršala Tita iako je on osobno protiv toga. Kazao je i da je vojni rok služio u Kninu te smatra da Hrvatskoj treba vojni rok. U Domovinskom ratu je bio u škverskoj bojni, ali se time ne želi busati u prsa što je svoju zemlju branio i gradio od 1989. godine.