OSUĐENI RIJEČKI KARDIOLOG

U sarajevskom zatvoru umro Ognjen Šimić

Ognjen Šimić

Ognjen Šimić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

U kazneno-popravnom domu u Sarajevu večeras je od zatajenja srca preminuo riječki kardiolog Ognjen Šimić koji je služio je zatvorsku kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Preminuo je u večernjim satima u 55. godini života. Nakon što je smrt prijavljena, u zatvor su stigli inspektori policije i SIPA-e, kao i nadležni iz Tužiteljstva BiH kako bi obavili očevid. Šimić je godinama patio od srčanih problema, zbog čega su mu prije nekoliko godina ugrađena dva stenta. Poznato je da je Šimić bez obzira na loše zdravstveno stanje odlučio odustati od zakonske mogućnosti da traži odgodu provedbe presude, piše Dnevnik.hr

Ognjen Šimić je nakon Branimira Glavaša bio druga osoba koja je izdržavala zatvorsku kaznu u BiH zbog kaznenih djela počinjenih u Hrvatskoj. Od 28. lipnja prošle godine bio je u zatvoru u Sarajevu.

Županijski sud u Rijeci je Šimića zbog primanja mita u vrijeme kada je obnašao dužnost pročelnika Odjela za kardiokirurgiju Kliničko-bolničkog centra u Rijeci najprije osudio na osam godina zatvora, da bi Vrhovni sud Hrvatske tu presudu preinačio u petogodišnju zatvorsku kaznu.

Nakon što je pobjegao u BiH hrvatsko je pravosuđe bosanskohercegovačkim vlastima na temelju međudržavnog ugovora uputilo zahtjev za priznavanje izrečene presude i njeno izvršenje. Šimiću je u dva navrata ponovo suđeno pred Županijskim sudom u Sarajevu koji je potvrdio njegovu krivnju, no oba je puta kaznu iz Hrvatske preinačio na dvije i pol godine zatvora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi