UHITILI PET GERILACA

U Rusiji spriječen novi teroristički napad

11.01.2014 u 19:04

Bionic
Reading

Petorica članova zabranjene gerilske skupine uhićena su u južnoruskome gradu Nalčiku, a demontirana je i bomba kućne izrade, objavio je u subotu glasnogovornik saveznog protuterorističkog odbora (NAC)

Riječ je o gradu tristotinjak kilometara od Sočija, crnomorskoga grada u kojem će se u veljači održati zimske Olimpijske igre. Nalčik je u podnožju Kavkaza, regije u kojoj je Rusija suočena s ustankom islamista koji prijete da će onemogućiti Igre.

'Snage sigurnosti pritvorile su petoricu članova zabranjene međunarodne terorističke organizacije', kaže se u priopćenju NAC-a.

Ruski savezni protuteroristički odbor objavio je u petak da je pritvorio šestoricu muškaraca osumnjičenih za bombaški napad koji je u gradu Pjatigorsku na jugu Rusije u prosincu ubio troje ljudi i povećao strah uoči zimskih Olimpijskih igara.

Za nekoliko tjedana, 7. veljače počinju Olimpijske igre u Sočiju, 270 kilometara zapadno od Pjatigorska.

Eksplozija automobila bombe 27. prosinca raznijela je prozore na zgradama u industrijskoj četvrti toga turističkoga grada, a znatno je oštećena zgrada prometne policije.

Odbor je objavio da su šestorica uhićenih, a među njima je jedan državljan Azerbajdžana, priznali da su izveli taj napad te da su planirali još jedan, veći.

U priopćenju se još kaže i kako ih terete za ubojstvo i terorizam.