MASAKR

U pokolju na plaži u Meksiku osmero mrtvih

31.08.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Osmero mladića i djevojaka ubijeno je na zabavi na plaži na sjeverozapadu Meksika, a još su četiri osobe ranjene. Među ubijenima su i dvije maloljetne osobe, 15-godišnji dječak i 17-godišnja djevojka, a u napadu je ubijena i 20-godišnja kći lokalnog policajca, javlja Associated Press

Glasnogovornik lokalnog ureda tužitelja Martin Robles izjavio je da je na skupinu mladih pucano iz jurećeg automobila puškom AK-47. Meksička policija istražuje krvoproliće i zasad nema informacija o tome što bi mogao biti motiv napada.

Kao jedan od motiva mogao bi biti rat narkokartela koji već dulje bjesni sjeverom Meksika. Narkobande ubile su i mučile 12 saveznih agenata osvećujući se za uhićenje jednog od vodećih pripadnika lokalnog kartela La Familije.

Meksički predsjednik Felipe Calderon tada je poručio da će nastaviti rat protiv narkokartela i da ga nasilje neće zastrašiti.

U posljednje tri godine u obračunima narkobandi na sjeveru Meksika poginulo je gotovo 14.000 ljudi. U borbi protiv narkomafije angažirano je na desetke tisuća vojnika i federalnih policajaca, prenosi HRT.