MI SMO BORG

U Pennsylvaniji zakazali uređaji za glasanje

06.11.2012 u 23:43

Bionic
Reading

U Pennsylvaniji su dužnosnici pronašli još jednog robota 'zaljubljenog u Romneya': neispravni uređaj za glasanje u okrugu Union morao je biti resetiran i rekalibriran jer nije dopustio glasanje za Baracka Obamu

Ranije je slični incident zabilježen u okrugu Perry, također u Pennsylvaniji, kada je računalo za glasanje sve glasove pretvaralo u glasove za Mitta Romneyja. Drugi je slučaj došao pod lupu javnosti nakon što jedan sveučilišni profesor nikako nije mogao dati svoj glas američkom predsjedniku Obami.

'Razgovarao sam sa službenikom na biralištu i prijavio incident nacionalnoj instanci', rekao je Andy Hirsch, direktor komunikacija Sveučilišta Bucknell, koji je video o neispravnom uređaju postavio na Vimeo

John Showers, šef izbornog povjerenstva okruga Union, potvrdio je da je postojao problem s uređajem za glasanje, ali da je uklonjen i uređaj je opet u punom pogonu.

'Općenito, na svakim izborima imamo problem s bar jednim uređajem. Tako je bilo i ovaj put, ali i to smo riješili', rekao je.

Hirsch je rekao da je prije odlaska na biralište vidio video o problemu u okrugu Perry. 'Gledao sam taj video prije nego sam izašao iz kuće i cijelim sam se putem pitao je li to moguće. Sada uopće nisam iznenađen', rekao je.