SIMBOLIČNA 'PLJUGA'

U ORaH-ovom izbornom stožeru ostali nepopušeni džointovi

13.11.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Pored već viđenih prilično raspojasanih snimki iz izbornih stožera, prošle nedjelje zanimljivo je bilo i u ORaH-ovom stožeru u jednom zagrebačkom restoranu u kojem su na pozornici bila pripremljena dva simbolična džointa koji su isto tako simbolično trebali biti zapaljeni nakon pobjedničkog govora predsjednice stranke Mirele Holy. Budući da je ORaH na netom održanim izborima popušio džointovi su uklonjeni, a komornu atmosferu nije podigao ni dolazak popularnog rock pjevača Davorina Bogovića

Kako piše tjednik Globus, Bogović je stigao u restoran Servus-Shooby u Prečkom dati potporu ORaH-u te je tom prilikom izjavio kako 'voli jesti i pušiti sve zeleno'. Budući da je ORaH ostao bez zastupnika u idućem sazivu Sabora, mjesta za slavlje i simbolično pušenje džointova nije bilo te su ni uklonjeni s pozornice već u 22 sata.

Podsjetimo, članovi ORaH-a na čelu s Mirelom Holy prošlog su petka u sklopu predizborne kampanje na zagrebačkom Cvjetnom trgu zapalili simbolične džointove odnosno lulu mira pustivši tako posljednji ORaH-ov dim pred izbore kao podsjetnik na dvogodišnju neuspješnu borbu ORaH-a za liberalizaciju i legalizaciju konoplje, a gulili su i krumpir kako bi ukazali na nužnost reforme pravosuđa.

Zapalivši simbolične lule, Holy je s članovima stranke upozorila na dvogodišnju neuspješnu borbu ORaH-a za liberalizaciju i legalizaciju konoplje. 'Nažalost, još uvijek je dozvoljen njezin uzgoj samo za prehrambene svrhe, odnosno korištenje sjemena, a ne može se koristiti cijela biljka', objasnila je tom prilikom, dok je lakrdijom nazvala pravilnik o uporabi konoplje u medicinske svrhe kazavši kako se njime 'išlo u susret farmaceutskim lobijima'.

'Marihuana nije legalizirana za medicinske svrhe i građani kojima je ona potrebna kako bi se nosili s bolešću ne smiju uzgajati konoplju', dodala je na Holy tom prilikom te poručila kako će se i dalje zalagati za legalizaciju i liberalizaciju konoplje.

Inače, upitana potkaj rujna tijekom gostovanja na televiziji N1 je li spremna zapaliti džoint na predizbornom skupu ili u slučaju da ostvari odličan izborni rezultat, Holy je odgovorila: 'Nažalost, to nije dozvoljeno u RH. Ja moram poštovati zakone, ali ako se radi o zdravlju, ja bih se bez obzira na zakon odlučila na zdravlje', odgovorila je Holy.

'Nama su prije godinu dana govorili 'napušena Hrvatska', danas je situacija bitno drugačija. To mi je drago vidjeti jer se stvari mijenjaju', zaključila je tada Holy.