izbjeglice

U Njemačkoj uhićena trojica Iračana zbog sumnje u pripremu terorističkih napada

30.01.2019 u 11:58

Bionic
Reading

Policija u njemačkoj saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein uhitila je u srijedu ujutro trojicu Iračana zbog sumnje u pripremu terorističkog napada s islamističkom pozadinom, priopćilo je Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu

'Šahin F. I Herš F. (23), osumnjičeni su da su u svrhu počinjenja terorističkog napada s islamističkom pozadinom nabavljali eksplozivni materijal te su se na internetu informirali o gradnji eksplozivne naprave', priopćilo je Glavno državno odvjetništvo.

'Treći uhićeni, 36-godišnji Rauf S. im je pritom pomagao', stoji u priopćenju. Prema tekstu osumnjičeni su već 'eksperimentirali' s barutom iz pirotehničkih materijala.

Njemačkim istražnim organima su pomogli i britanski kolege koji su proslijedili informacije o pokušaju osumnjičenih da dođu do dijelova za gradnju eksplozivne naprave u Velikoj Britaniji.

Osumnjičeni su očito pripremali napad auto-bombom. Jedan od njih je stoga početkom ove godine krenuo u vozačku školu. Odvjetništvo zasad nema spoznaja o mogućem cilju planiranog napada.

Spiegel Online javlja da je riječ o izbjeglicama koji su tijekom migrantskog vala 2015./2016. stigli u Njemačku.